Dieta Bez Glutenu i Laktozy polecana jest osobom, które chcą się odżywiać zdrowo i różnorodnie, ale cechują się nadwrażliwością pokarmową na gluten i laktozę. W tej diecie znajdziesz najwyższej jakości mięso, pyszne i cenne odżywczo ryby oraz mnóstwo świeżych sezonowych warzyw z lokalnych gospodarstw. Do tego śmietana, twaróg, ser żółty czy jogurt – oczywiście w wersji bezlaktozowej – i pyszne węglowodany w postaci bezglutenowych ryżu, kaszy jaglanej, gryki, tapioki, kukurydzy czy amarantusa. Potrawy w diecie bez glutenu i laktozy mogą konkurować smakiem z najlepszymi klasycznymi daniami. Uwaga: dieta ta nie jest przeznaczona dla osób z alergią na białka mleka krowiego, które występują w nabiale bezlaktozowym, oraz dla osób chorych na celiakię, ponieważ mogą się w niej znaleźć śladowe ilości glutenu. Dieta BEZ GLUTENU I LAKTOZY to profesjonalnie dobrany zestaw posiłków. W diecie tej możesz jednak wybierać ulubione dania z pośród kilkudziesięciu propozycji każdego dnia! Część oferowanych potraw podczas wyboru dań może nie spełniać kryteriów wybranej diety. Przed dokonaniem wyboru radzimy skonsultować go z naszym dietetykiem. ROZKŁAD MAKROSKŁADNIKÓW: Białko: 10-20%, Tłuszcze: 20-35%, Węglowodany: 45-65%
Długotrwałe stosowanie diety niskoenergetycznej polecamy skonsultować z naszym dietetykiem.
Posiłki w diecie
I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | DODATKOWY
Dostępne kaloryczności
1000 kcal
1200 kcal
1500 kcal
1750 kcal
2000 kcal
2500 kcal
3000 kcal
Składniki odżywcze
białka
%
węglowodany
%
tłuszcze
%
Menu układasz samodzielnie i wybierasz potrawy które najbardziej Ci smakują.