Dieta
DIABETIK I SPORT
1200 - 3000 kcal
Dieta z niskim indeksem glikemicznym. Dla osób, które chorują na cukrzycę lub odczuwają wilczy apetyt i nieustanne zmęczenie, a także dla sportowców, którzy chcą dzięki wsparciu diety osiągnąć najwyższe cele. Ta specjalistyczna dieta została oparta na indeksie i ładunku glikemicznym. Posiłki przygotowujemy na bazie wartościowych źródeł białka. Do tego dodajemy zdrowe tłuszcze z awokado, olejów roślinnych, orzechów czy nasion. I wreszcie węglowodany, czyli produkty pełnoziarniste, oraz aromatyczne warzywa prosto z pola. Dwa razy w tygodniu serwujemy przyjazne dla cukrzyków fit desery! Wybierając wyższe kaloryczności, zaspokoisz wszystkie potrzeby organizmu, aby sprostać ćwiczeniom fizycznym.
cena za 1 dzień od: 62 zł
Menu na najbliższe dni
niedziela, 24 października 2021
I ŚNIADANIE
Roladki omletowe z kremowym serkiem i ogórkiem zielonym
II ŚNIADANIE
Pieczony batat z dipem tahini i granatem
OBIAD
Pulpety z zielonego groszku w orzechowym sosie z pełnoziarnistym penne i pieczoną kolorową papryką
PODWIECZOREK
Razowa muffinka szpinakowa z miętowym dipem
KOLACJA
Warzywny kociołek z pieczarkami, bakłażanem, papryką, pomidorami i jarmużem
poniedziałek, 25 października 2021
I ŚNIADANIE
Wytrawne placuszki warzywne z dipem jogurtowym
II ŚNIADANIE
Sałatka z mozzarellą, czarnymi oliwkami, ogórkiem zielonym, pomidorami i sosem bazyliowym
OBIAD
Kolorowy szaszłyk z kurczakiem i warzywami z opiekanymi ziemniakami i domową sałatką colesław
PODWIECZOREK
Grillowana cukinia i papryka z orzechami i dipem czosnkowym
KOLACJA
Makaron farfalle z ciecierzycą i pieczarkami w sosie tymiankowym
wtorek, 26 października 2021
I ŚNIADANIE
Śniadanie angielskie - frankfurterka z fasolką i jajkiem sadzonym
II ŚNIADANIE
Ogórkowy kefir z siemieniem lnianym i koperkiem
OBIAD
Tempeh w sosie imbirowym z kaszą gryczaną i surówką z marchewki oraz selera
PODWIECZOREK
Sałatka z burakiem, mango, serem kozim, sałatą i sosem cytrynowym
KOLACJA
Warzywna zapiekanka ratatouille
środa, 27 października 2021
I ŚNIADANIE
Sałatka z wędzonym łososiem, czarnymi oliwkami, pomidorami, ogórkiem zielonym, papryką i dipem ziołowym
II ŚNIADANIE
Twarożek z nasion słonecznika i tofu na liściach cykorii z ogórkiem zielonym i rzodkiewką
OBIAD
Klopsiki w sosie pomidorowo-ziołowym z brązowym ryżem i fasolką szparagową
PODWIECZOREK
Razowa tarta z korzenną gruszką i masą migdałową
KOLACJA
Warzywa a la strogonoff z kukurydzą
czwartek, 28 października 2021
I ŚNIADANIE
Szakszuka z mini chlebkiem razowym
II ŚNIADANIE
Sałatka z kaczką, pieczoną cukinią, pomidorami, sałatą, rukolą i dipem malinowym
OBIAD
Gulasz z batatów z mleczkiem kokosowym, seitanem i czarną soczewicą
PODWIECZOREK
Hummus z pieczonym burakiem i słupkami ogórka
KOLACJA
Pęczotto z dynią, papryką i jarmużem
piątek, 29 października 2021
I ŚNIADANIE
Wytrawna owsianka z duszonymi warzywami korzeniowymi i mini mozzarellą
II ŚNIADANIE
Muffinka jajeczna z kukurydzą, papryką i dipem pietruszkowym
OBIAD
Pełnoziarniste penne z mielonym mięsem, warzywami i paprykowym sosem
PODWIECZOREK
Pikantna zupa rybna
KOLACJA
Pełnoziarniste quiche z grzybami i dipem czosnkowo-ziołowym
0