Chefcare choice comfort 3 IF opiera się na metodzie intermittent fasting, w formie trzyposiłkowej diety (śniadanie, obiad, kolacja), czyli stosowania tzw. okna żywieniowego, pozostawiając resztę dnia na post. To podejście ma na celu kontrolowanie spożycia kalorii, stymulowania procesów autofagii, co jest naturalnym mechanizmem usuwania uszkodzonych komórek i białek z organizmu. To z kolei może prowadzić do lepszej regeneracji tkanek i wpływać pozytywnie na długowieczność. Intermittent fasting może pomóc w kontroli poziomu insuliny poprzez ograniczenie wahania stężenia glukozy we krwi.
Chefcare choice comfort 3 to dieta trzyposiłkowa (śniadanie, obiad, kolacja), w której menu wybierasz z minimum 12 dań, które masz codziennie do wyboru. Chcesz skomponować własne menu i mieć pełną kontrolę nad tym, co ląduje na Twoim talerzu? Nasza dieta Wybór Menu jest idealnym rozwiązaniem dla osób ceniących różnorodność i samodzielność w wyborze posiłków.
Wybór Menu to doskonała propozycja dla wszystkich smakoszy, dająca pełną swobodę w komponowaniu codziennego jadłospisu.
Twórz swój kulinarny dzień według własnych potrzeb, nastroju i apetytu. Wybierz dania, które najlepiej odpowiadają Twoim oczekiwaniom - zarówno pod względem smaku, jak i wartości odżywczych. Pamiętaj jednak, że wybór nie będzie łatwy, wszystkie nasze potrawy są tak smakowite i kuszące, że decyzja może być naprawdę trudna
Bez względu na to, co wybierzesz, możemy Ci zagwarantować jedno: będzie zdrowo i pysznie! Dzięki naszej diecie Wybór Menu, każdy dzień będzie nową kulinarną przygodą, pełną różnorodnych smaków i aromatów.
Długotrwałe stosowanie diety niskoenergetycznej polecamy skonsultować z naszym dietetykiem.
Posiłki w diecie
ŚNIADANIE | OBIAD | KOLACJA
Dostępne kaloryczności
900 kcal
1200 kcal
1500 kcal
1800 kcal
2200 kcal
Składniki odżywcze
białka
10-20%
węglowodany
45-65%
tłuszcze
20-35%
Menu układasz samodzielnie i wybierasz potrawy które najbardziej Ci smakują.
Menu na najbliższe dni
sobota, 27 kwietnia 2024
ŚNIADANIE
Owsianka "śliwka w czekoladzie"
OBIAD
Stripsy z kurczaka z ziemniaczanymi talarkami i colesławem
KOLACJA
Lekka sałatka ryżowa w pomidorowym pesto z kolorową papryką, zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami i sosem koperkowym
Wczytywanie...
niedziela, 28 kwietnia 2024
ŚNIADANIE
Sałatka omletowa z pomidorami, papryką, oliwkami, kukurydzą, suszonymi pomidorami, miksem sałat i sosem koperkowym
OBIAD
Polędwiczki drobiowe z pieca w sosie tymiankowym, gotowanymi ziemniakami z koperkiem i surówką z białej kapusty, marchewki, pora z rzodkiewką
KOLACJA
Makaronem spaghetti al nero di sepia z pesto jarmużowym, prażonym słonecznikiem i pomidorkami cherry
Wczytywanie...
poniedziałek, 29 kwietnia 2024
ŚNIADANIE
Smalczyk z fasoli z jabłkiem z razowym pieczywem i ogórkiem kiszonym
OBIAD
Zielone curry z kurczakiem, fasolką szparagową, cukinią, kolendrą i ryżem
KOLACJA
Gnocchi z sosem pieczarkowym
Wczytywanie...
wtorek, 30 kwietnia 2024
ŚNIADANIE
Płatki ryżowe na słodko z truskawkami, borówkami, figami i orzechową posypką
OBIAD
Szynka w sosie z pomidorów suszonych z gotowanymi ziemniakami i surówką z marchewki
KOLACJA
Lasagne z mięsem drobiowym i pomidorami
Wczytywanie...
środa, 1 maja 2024
ŚNIADANIE
Wytrawne placuszki z serka wiejskiego z sosem koperkowym
OBIAD
Strogonow w sosie śmietanowym z kurczakiem i babką ziemniaczaną
KOLACJA
Warzywne tajine z cukinią, bakłażanem, papryką, pomidorami i kaszą kuskus
Wczytywanie...
czwartek, 2 maja 2024
ŚNIADANIE
Naleśniki z masłem orzechowym, bananem, musem truskawkowym i ananasem
OBIAD
Siekane kotleciki drobiowe w sosie koperkowym z kaszą gryczaną i kiszoną kapustą
KOLACJA
Korma, czyli danie kuchni indyjskiej z brązowym ryżem